flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Використання сучасних альтернативних способів отримання інформації із суду

30 березня 2020, 16:03

Шановні громадяни та учасники судових процесів,

у зв’язку з відсутністю належного фінансування діяльності судів,

просимо Вас використовувати сучасні альтернативні способи отримання інформації із суду!

 

 

Деякі поради:

 

При подачі документів в канцелярії суду давайте згоду на надсилання судової повістки у вигляді SMS-повідомлень, вказуючи свій номер мобільного телефону, а також на отримання електронних листів, вказуючи свою електронну пошту.

Учасники судового процесу можуть цікавитись про дату призначення розгляду справ на сайті суду у розділі «Список справ призначених до розгляду» та «Стан розгляду справ».

 ☎ телефонувати до  Єдиного  Контакт-центру  судової влади України  за   номером   0-800-501-492 (безкоштовно по всій території України).

 ☎ телефонувати з-за кордону на багатоканальний номер Єдиного Контакт-центру судової влади України: +38(044) 207-35-46.

Для оперативного повідомлення учасників судового процесу про дату, час і місце слухання справи і прийняті судом процесуальні рішення здійснювати реєстрацію в системі Електронний суд.

Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду) на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: https://e-court.mail.gov.ua/

По справах, які знаходяться в провадженні суду або вже відкриті, подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі. Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після подання вказаної заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua зазначену в заявці.

Відтак, за допомогою сервісу Електронного суду учасники судового процесу можуть подавати до суду позовні заяви в електронному форматі.

   ©Прес-центр судової влади України